Funding

FINANCIRANO SREDSTVIMA MINISTARSTVA GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA U OKVIRU PROGRAMA ”OČUVANJE I RAZVOJ TRADICIJSKIH I UMJETNIČKIH OBRTA”, 2020. god.

Kratki opis projekta:
Projektom će se nabaviti strojevi (Lončarsko kolo SHIMPO RK-3D, Rotaciona ručna preša za glinu Jigger Arm i Vakumski Extruder za glinu Shimpo NVA-O4S) za proizvodnju unikatnih keramičkih proizvoda.

Ciljevi i očekivani rezultat projekta:
Nova oprema omogućit će nam osim kvalitete, širenje asortimana proizvoda, povećanje efikasnosti i samim time prihoda od proizvodnje i prodaje. Omogućit će nam i racionalnije upravljanje glinenim otpadom. Kao brand koji svoju inspiraciju pronalazi u prirodi, želimo voditi računa o prirodi te ulagati u održivost sustava. Zahvaljujući nabavljenoj opremi, sav  glineni otpad možemo reciklirati te vratiti u proizvodni sustav. Uvođenjem nove tehnologije izrade predmete tzv. jollying metodom (uz korištenje Jigger ruke) osigurat ćemo serijsku produkciju proizvoda, ali i podići kvalitetu proizvoda na onu najvišu.

Aktivnosti koje se planiraju za sljedeće razdoblje uključuju: otvaranje novih radnih mjesta, širenje na nova tržišta, testiranje novih materijala i korištenje više vrsta materijala u izradi ručno rađenih proizvoda što će osigurati razvoj konstantnim izbacivanjem noviteta na tržište i time rast poslovnih prihoda. Zahvaljujući novoj opremi, povećat će se produktivnost po zaposleniku za 20%. Zbog povećanja obujma posla, u 2021./2022. godini planiramo širenje proizvodnog pogona, tj. prostornih kapaciteta.

Naše iskustvo i znanje u izradi personaliziranih keramičkih šalica želimo ponuditi lokalnim specijaliziranim barovima u kojima se melje i služi vrhunska kava.

Korisnik projekta : Marinski, obrt za proizvodnju, vl. Marina Marinski / Spinčići 145a, Kastav

Ukupna vrijednost projekta: 50.000,00 kn

FINANCIRANO SREDSTVIMA MINISTARSTVA GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA U OKVIRU PROGRAMA OČUVANJE I RAZVOJ TRADICIJSKIH I UMJETNIČKIH OBRTA, 2019. god.

Kratki opis projekta:
Projektom će se nabaviti strojevi (Električna peć HT zapremnine 125 litara, Ručna preša za izradu gline, Nosači za tanjure) za proizvodnju unikatnih keramičkih proizvoda.

Ciljevi i očekivani rezultat projekta:
Nova oprema, posebno peć za paljenje keramike, omogućit će nam širenje ponude proizvoda na najkvalitetnije materijale na tržištu, što do sada nismo bili u mogućnosti. Postat ćemo time konkurentiji na tržištu, nudeći proizvode od kamenine i porculana.

Aktivnosti koje se planiraju za sljedeće razdoblje uključuju:otvaranje novih radnih mjesta, testiranje novih materijala i korištenje više vrsta materijala u izradi ručno rađenih proizvoda što će osigurati razvoj konstantnim izbacivanjem noviteta na tržište i time rast poslovnih prihoda. Zahvaljujući novoj opremi, povećat će se produktivnost po zaposleniku za 20%. Zbog povećanja obujma posla, u 2020. godini planiramo zaposliti još jednu osobu na mjesto pomoćnog radnika u izradi predmeta od gline.

Naše iskustvo i znanje u izradi personaliziranih keramičkih šalica želimo ponuditi lokalnim specijaliziranim barovima u kojima se melje i služi vrhunska kava.

Korisnik projekta : Marinski, obrt za proizvodnju, vl. Marina Marinski

Ukupna vrijednost projekta: 27.292,00 kn

FINANCIRANO SREDSTVIMA MINISTARSTVA GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA U OKVIRU PROGRAMA ”OČUVANJE I RAZVOJ TRADICIJSKIH I UMJETNIČKIH OBRTA”, 2018. god.

Kratki opis projekta:
Projektom će se nabaviti strojevi (Električna peć ROHDE, kabina za glaziranje i valjak za glinu) za proizvodnju unikatnih keramičkih proizvoda.

Ciljevi i očekivani rezultat projekta:
Nova oprema, posebno peć za paljenje keramike, omogućit će nam širenje ponude proizvoda na najkvalitetnije materijale na tržištu, što do sada nismo bili u mogućnosti. Postat ćemo time konkurentiji na tržištu, nudeći proizvode od kamenine i porculana. Aktivnosti koje se planiraju za sljedeće razdoblje uključuju: testiranje novih materijala i korištenje više vrsta materijala u izradi ručno rađenih proizvoda što će osigurati razvoj konstantnim izbacivanjem noviteta na tržište i time rast poslovnih prihoda. Zahvaljujući novoj opremi, povećat će se produktivnost po zaposleniku za 20%. S ciljem očuvanja i promocije zanimanja u odumiranju, što lončarstvo jeste,  planiramo održavanje radionica za djecu i odrasle unutar našeg proizvodno-poslovnog prostora.

Korisnik projekta : Marinski, obrt za proizvodnju, vl. Marina Marinski

Ukupna vrijednost projekta: 50.000 kn

My Cart

Cart is Empty
Updating Cart!