FINANCIRANO SREDSTVIMA MINISTARSTVA GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA U OKVIRU PROGRAMA ”OČUVANJE I RAZVOJ TRADICIJSKIH I UMJETNIČKIH OBRTA”, 2018. god.

 

Kratki opis projekta:
Projektom će se nabaviti strojevi (Električna peć ROHDE, kabina za glaziranje i valjak za glinu) za proizvodnju unikatnih keramičkih proizvoda.

Ciljevi i očekivani rezultat projekta:
Nova oprema, posebno peć za paljenje keramike, omogućit će nam širenje ponude proizvoda na najkvalitetnije materijale na tržištu, što do sada nismo bili u mogućnosti. Postat ćemo time konkurentiji na tržištu, nudeći proizvode od kamenine i porculana. Aktivnosti koje se planiraju za sljedeće razdoblje uključuju: testiranje novih materijala i korištenje više vrsta materijala u izradi ručno rađenih proizvoda što će osigurati razvoj konstantnim izbacivanjem noviteta na tržište i time rast poslovnih prihoda. Zahvaljujući novoj opremi, povećat će se produktivnost po zaposleniku za 20%. S ciljem očuvanja i promocije zanimanja u odumiranju, što lončarstvo jeste,  planiramo održavanje radionica za djecu i odrasle unutar našeg proizvodno-poslovnog prostora.

Korisnik projekta : Marinski, obrt za proizvodnju, vl. Marina Marinski

Ukupna vrijednost projekta: 50.000 kn